dijous, de setembre 29, 2005

La implantació de l'ISI separa la Confederació Empresarial de la PIME





per Dídac Montoliu Montes, 29/09/05 Diari BON DIA

"El secretari de l'associació de Petites i Mitjanes empreses, Claude Benet, va declarar ahir, desprès de reunir-se amb membres de la CEA, que "la filosofia de la nostra associació i de la de la confederació no concorden". Benet va definir la no-adhesió de la PIME a la Confederació Empresarial com un nou casament més que un divorci". Claude Benet va voler especificar quines eren les diferències que distanciaven a una associació d'una altra. Per començar va dir que nosaltres considerem que el funcionament de la CEA s'ha de regir per la norma d'un empresari, un vot. A la Confederació, en canvi, creiem que es prefereix valorar els vots segons el pes de l’empresa que l'emeti. El secretari de la PIME va assegurar que nosaltres no estem d'acord amb la figura del patrocinador que es contempla a la CEA; tampoc creiem que hi hagi d’haver empresaris a la Confederació. Si és una Confederació Empresarial ha d'estar formada per empreses. D'altra banda, fonts de la CEA van assegurar que un dels temes principals que ens separen és el de l'aplicació de l'ISI. Nosaltres creiem que s'ha d'aplicar però, que s'ha d'aplicar bé i ells en canvi demanen una moratòria. Però, van especificar les mateixes fonts, hi ha una sèrie de temes, com poden ser la llei de la CASS o llei del comerç, que ens interessa a tots dos. Tot i això, ambdues parts van assegurar que anirem conjuntament a negociar amb Govern com a CEA-PIME. De moment, la voluntat de continuar treballant conjuntament, va quedar palesa en el fet que, segons paraules del mateix Claude Benet, 4 membres de la PIME participaran en els grups de treball organitzats per la CEA.
El secretari de l'associació de Petites i Mitjanes empreses, Claude Benet, va declarar ahir, desprès de reunir-se amb membres de la CEA, que la filosofia de la nostra associació i de la de la confederació no concorden. Benet va definir la no-adhesió de la PIME a la Confederació Empresarial com un nou casament més que un divorci. Claude Benet va voler especificar quines eren les diferències que distanciaven a una associació d’una altra. Per començar va dir que nosaltres considerem que el funcionament de la CEA s'ha de regir per la norma d'un empresari, un vot. A la Confederació, en canvi, creiem que es prefereix valorar els vots segons el pes de l'empresa que l'emeti. El secretari de la PIME va assegurar que nosaltres no estem d'acord amb la figura del patrocinador que es contempla a la CEA; tampoc creiem que hi hagi d'haver empresaris a la Confederació. Si és una Confederació Empresarial ha d'estar formada per empreses. D'altra banda, fonts de la CEA van assegurar que “un dels temes principals que ens separen és el de l’aplicació de l'ISI. Nosaltres creiem que s'ha d'aplicar però, que s'ha d'aplicar bé i ells en canvi demanen una moratòria. Però, van especificar les mateixes fonts, hi ha una sèrie de temes, com poden ser la llei de la CASS o llei del comerç, que ens interessa a tots dos. Tot i això, ambdues parts van assegurar que anirem conjuntament a negociar amb Govern com a CEA-PIME. De moment, la voluntat de continuar treballant conjuntament, va quedar palesa en el fet que, segons paraules del mateix Claude Benet, 4 membres de la PIME participaran en els grups de treball organitzats per la CEA. "


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, bé, molt bé. Decisió no fàcil mediàticament però feta a conciència i mantenint-se fidel a la filosofia de la PIME. No crec que tingueu un paper fàcil a partir d'ara degut a possibles pressions mediàtiques, però crec que els associats i els nous que poden venir després d'aquesta decisió valent, sabran valorar molt positivament la vostra decisió.
El meu recolzament com a associat ja el teniu.

Endavant!!!

Anònim ha dit...

Estrany com la PIME sembla molestar a alguns sectors.Exemple:
En el darrer programa " Modus Vivendi " hi havia una serie de convidats: Sr. Palou ( Unió Hotelera ), Sr. Alex Armengol ( representant de l'Associació de Fills de Papa ? o de Tartamundolandia ,suposo), el Sr. Fressinet ( Pyrénées i per tant a la Gran Empresa ) El Sr. Enric Torres, representant a Govern.
Algun dels missatges enviats durant el programa va esmentar que la PIME no hi figurava. Tenia tota la raò. Em pregunto perquè . Si la PIME, Associació degudament reconeguda i legalment registrada no va estar convidada a aquest programa de la Televisió estatal perquè hi ha de ser la Unió Hotelera, la qual, tot i els anys que existeix no ha presentat estatuts i no està legalment reconeguda ?
Una altra incongruència ! Una més, ja no vindrà d'aquí.
Amics Pimencs, cal defensar els nostres drets !!!!

Anònim ha dit...

Content avui per què els socialistes i altres persones comencin a adonar-se que cal esperar abans d'aplicar un impost que encara no està acabat de perfilar. El mateix govern en boca del Ministre de Finaces admet que encara no hi ha reglament d'aplicació, però el volen aplicar sense demora. Això se'n diu començar la casa per la teulada ( i la runa de l'enderroc de la casa al riu...)
Que el Govern vulgui recaudar diners és lícit. Però, abans, ha de disminuir la despesar o, al menys, racionalitzar-la. Cal establir prioritats. Home !
Estic content del treball Realitzat fins ara per la PIME que intenta fer bellugar les coses en el bon sentit. També estic content que no hagueu entrat a formar part de la CEA, que és una associació que no m'inspira gens confiança.
Aquesta idea de la PIME de la moratòtria, a més de ser essencial i oportuna, és genial. Ara cal que altres estaments aportin pes a aquesta proposta i ajudin a redefinir la política econòmica de govern, a adaptar-la al nostre país. Sols no se'n surten, cal que els ajudem entre tots. Sols no paren de fer bestieses.