dimecres, d’octubre 05, 2005

EL PS A FAVOR DE LA MORATÒRIA DE L'ISI, I EL PLA REFUSA QUALSEVOL PRÒRROGA EN L'APLICACIÓ DE L'ISI

Cal veure els Articles publicats al Diari BON DIA, i al Diari MÉS ANDORRA, els dies 04 i 05 d'octubre, respectivament.

EL PS VOL RETARDAR L'APLICACIÓ DE L'ISI ENTRE SIS MESOS I UN ANY

Segons va apuntar Casal (primer secretari del PS, i Conseller General del GPS), tot sembla indicar que la demanda d'ajornament d'entrada en vigor de l'ISI, girarà al voltant d'entre sis mesos i un any. Tanmateix els socialdemòcrates se sumen als temors de la PIME sobre aquest gravamen, que s'aplicarà a partir del proper 1 de gener del 2006, assenyalant la manca d'informació que estan rebent els futurs tributaris davant la imminencia de la seva entrada en vigor. Tot i que el Govern liberal ja s'ha mostrat totalment reticent a retardar l'aplicació de l'impost, Casals va indicar la paradoxa que implica que a hores d'ara es vulguin entrar modificacions a la llei quan "estem a principis d'octubre i les modificacions encara no les hem vist i, per tant , ens preguntem com es pot aplicar a partir de l'1 de gener una llei fiscal de la qual encara no en coneixem el reglament". Una urgència, que segons el parlamentari socialdemòcrata, es deu al fet que "la caixa" de les arques governamentals "és buida".

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Intransigents i inoperants. Iguals que els seus companys del CDA i Secle 21 que no es mullen per res.
Quan acabin de fotre en l'aire la petit empresa andorrana, esperem que el pais els recordi per demanar-les-hi responsabilitats.

Tamarroman ha dit...

Si foten enlaire la petita empresa i les empreses honestes en general qui pagara l'ISI ? Com sempre els que treballen en la sombra, els intrusistes, els prestanoms i altres del mateix estil son els que hi surtiran guanyan ja que l'ISI s'encarregara d'eliminar tota competencia. Mentres els problemes de caixa del govern no s'hauran solucionat.

Anònim ha dit...

El tema és molt més preocupant del què sembla. Constato poca reacció de la gent i fins i tot del món empresarial. Cada dia m'assabento d'empreses radicades a Andorra, que pertanyen a altres empreses radicades a Andorra, que pertanyen a altres emprses radicades a Andorra, les quals paguen unes nòmines extraordinàries als seus dirigents que actuen des del seu despatx situat al seu xalet, que tributaran molt poquet d'ISI tot i que per cert mouen molts diners.
En contra partida, molta petita empresa que està passant moments complicats haurà de pagar un ISI, passi el què passi sense possibilitat de retorn en cas de no realitzar beneficis ( Com al menys passa en altres paisos )la qual cosa esfonsarà o si més no, no permetrà que l'empresa prosperi. Això vol dir que el consum interior d'Andorra se'n ressentirà força i per conseqüent el consum intern continuarà devallant tirant l'economia cap a baix. Ara Govern vol recaudar diners a tota costa ja que les caixes estan buides. Quan hauran matat tot un setor empresarial, hauran d'anar a buscar els diners entre els que quedin i així aniran asfixiant l'empresari paulatinament.
En contra partida, les despeses de govern continuen sense prioritzacions, l'orbra pública s'allarga, els pressupostos no es contenen.
S'atacen moments molt complicats per l'empresa andorrana i per tota la societat. El més greu de tot això, potser, és la poca reacció de la nostra societat.

Anònim ha dit...

Empresaris reaccioneu, collons !!!!
Que ens faran pagar als que treballem de manera transparent i als que amaguen els seus ingressos aquests no els tocarà ningú !
Parleu fort, utilitzeu els blogs, feu passar la parauala, escribiu en els diaris. Caramba, no serà per falta de diaris ! Si el govern no te diners no ho ha de fer pagar al petit empresari, a la ciutadania andorrana. Que busquin Que s'espavilin i demanin rsponsabilitats als que han deixat aquest furat ! Per cert, on és ara l'antic Cap de Govern ? Què fa ? Es diu que estaria esquitxat pel tema de " Marmol Rojo " i que voltaria i viuria a Barcelona.

Cesar Rodriguez ha dit...

Sempre surt perdent la persona honrada, l'empresari que fa bé la seva feina. Feta la llei, feta la trampa...