dilluns, de setembre 19, 2005

LA TERGIVERSACIÓ DE LA REALITAT per la M.I. Sra. Conxita Marsol

DIARI BON DIA < "Estem a la Comissió amb la convicció de poder tirar endavant la Llei de la CASS amb consens"
per
M.B. Andorra la Vella.
Sep 19, 2005

Citem aquestes dues respostes de la M.I. Sra. Conxita Marsol Riart, Consellera General del Partit Liberal, i alhora Presidenta del Grup Parlamentari Liberal.

Que en penseu?

En relació a l'ISI, una de les principals associacions empresarials del país, la PIME, reclama la moratòria d'un any com a termini d'adaptació. Quina és la posició del Grup Parlamentari Liberal?

La posició del nostre grup parlamentari sobre aquesta qüestió és que difícilment ara podem fer una moratòria en aquest sentit. Ja fa molts dies que està aprovada la llei, actualment ja s'estan fent moltes formacions; de fet la Cambra de Comerç fa molt temps que en va fer i nosaltres creiem que s'ha de començar tal i com està establert.

En tot cas entenen la demanada de la PIME?

Parlant amb els interlocutors de la PIME, per una banda, em van transmetre que trobaven a faltar un temps d'adaptació i, per altra banda, manifestaven que partint de la base que no tothom estava pagant impostos s'hauria d'esperar a que tothom ho fes. Penso que progressivament aquí tothom està pagant impostos ja siguin els comunals o, per exemple, amb l'entrada de mercaderies. Únicament són els assalariats els qui en aquests moments no en paguen. Si pretenen amb això dir que tothom ha de pagar impostos, fins i tot els assalariats, és a dir a través de tributs directes doncs, nosaltres no hi estem d'acord. Pensem que tenim altres possibilitats i altres sortides. Puc entendre que demanin més temps però, també penso que fa bastants dies que la llei està aprovada.


9 comentaris:

Pime ha dit...

Comunicat de premsa

Avui dilluns 19 de setembre, amb sorpresa hem pogut llegir una entrevista publicada al Mitjà de comunicació de premsa escrita “Bon Dia”, unes declaracions de la Presidenta del Grup Parlamentari Liberal, Conxita Marsol Riart que no corresponen amb les paraules mantingudes en una reunió que es va efectuar entre la PIME i el Grup Parlamentari Liberal. Les declaracions de la M.I. Sra. ens han sobtat per la forma en la que tergiversa el nostre discurs i plantejament.

Es per aquest motiu que volem aclarir el següent:

La PIME no ha fet mai cap declaració en aquest sentit. No ens hem pronunciat mai respecte a la imposició del assalariats, sinó que varem expressar que el sector més perjudicial de l’economia andorrana i primer responsable de l’encariment dels costos empresarials de la vida i de l’habitatge no paguen avui cap impost a l’erari públic. És més, el Govern a part de no cobrar cap impost ha de fer front a totes les despeses que aquest sector ocasiona, és a dir, ho haurem de pagar tots els andorrans.

Amb paraules de la Ministra d’Habitatge “Som l’únic país del món occidental que no disposa de registre de la propietat”, i amb la reunió que varem mantenir amb el ministre de finances en resposta a una pregunta (sobre el neguit de molts companys de la PIME sobre l’especulació de l’habitatge) citem textualment:

-PIME: “Des de la primera venda sobre plànol fins que s’habita el pis hi ha molts intermediaris i molts d’ells forans, que no paguen impostos i fan que els preus pugin de manera desmesurada. Que en pensa?”

-Ferran Mirapeix: “Seria anticonstitucional prendre mesures per evitar aquesta especulació.”

Molts sectors no declarats no paguen impostos, seria el cas dels Especuladors, que en cap cas estarien gravats. Quants diners es deixen d’ingressar a les arques de l’estat per no gravar l’especulador?

Aprofitem aquesta avinentesa per a recordar que la PIME demana una Moratòria per a l’aplicació de L’ISI i dels Impostos indirectes per tal d’adequar l’economia andorrana a la dura realitat, que per mantenir el personal, els empresaris haurem de fer front. Però mai hem manifestat que els nostres assalariats paguin cap tipus d’impostos sinó tot el contrari.

Anònim ha dit...

La PIME funciona ja sortim a totes les entrevistes, el nostre pare sembla important ara no permeten que tergiversin les nostres paraules. Ja comença el partit de tennis i aquí la PIME te de contestar totes les pilotes per no prestar a confusió.
De totes maneres endavant que penso que feu molt bona feina

Anònim ha dit...

Be que parlin de "nosaltres" ( soc soci de la PIME ), però que no ens facin parlar per bocar d'altres, i sobretot dir allò que no hem dit.
Passen coses estranyes, ens volen " recuperar " al si d'una magapatronal i possiblement diluir, i a més d'altres ja ens fan dir allò que no hem dit mai i que sobretot no compartim.
M'agradaria saber el què pagarà la Sra Marsol en tant que advocat.

Anònim ha dit...

Em sembla que es va pel bon camí. El fet de trasgiversar unes declaracions dels membres de la junta que varen reunir-se amb la Sra. Marsol, semblaria voler dir que alguns polítics comencen a posar-se nerviosos davant la nostra presència.
Crec que des de la PIME s'està fent bona feina perquè hi veig coherència en les seves declaracions i no es fa volar coloms.
Us animo a continuar en aquesta línia d'actuació però sempre en coherència, serietat i moderació dialèctica com el que heu demostrat fins ara.

Un soci de la PIME

Anònim ha dit...

Segur que la PIME posa a més d'un polític nerviòs. Ha de respondre amb contundència però sense violència. A part d'això, la Senyora Marsol no pot jugar aquest joc posant en boca de la PIME, unes declaracions en les quals deixa pensa que la PIME voldria fer pagar impostos als assalariats.
Ha de quedar clar que la PIME no té cap intenció de fer pagar impostos als assalariats. No en té ni la potestat ni la intenció. A més, si els assalariats paguessin impostos encara seria més complicat per a ells venir a treballar a Andorra, cosa que ara, sense impostos ja no és la panacea. De fet no faria més que embolicar la situació de la Petita i Mitjana Empresa. El què la PIME ha deixat ben clar és que els sectors " empresarials " que no paguen ( perquè no estan degudament registrats ) han de pagar. d'Aquest se'n escapen alguns quants, i alguns de grossos.
la Senyora Mrsol s'ha equivocat " a propòsit " per enfrentar el sector d'assalariats al sector de la Petita empresa. Aquesta ha de vetllar per no caure en una guerra dialèctica que la podria discreditar. Doncs, d'acord amb tú, hem de guardar un tò moderat però dir les coses clares i altes.

Anònim ha dit...

De Conxita a Conxita i tiro porque
me toca.
Sembla ser que les Conxites estan en contra de la PIME.
Seria això la rebelió de les Conxitetes ?

Anònim ha dit...

És una maniobra política de poca envergadura que demostra que la Presidenta del Grup Liberal no té ni la talla ni, ni la sensibilitat, ni la visió política que hauria de tenir.

Anònim ha dit...

Con o sin Xita?

Anònim ha dit...

Hey companys, se us ha cabat la tinta?