dijous, d’agost 25, 2005

PIME < Assegura el Futur de la teva empresa. Entre tots farem força.

QUÈ ÉS LA PIME D’ANDORRA?
L’associació de la Micro, petita i mitjana empresa, PIME d’Andorra, s’ha constituït per defensar els interessos dels empresaris andorrans. Es tracta d’una entitat multisectorial i apolítica que té vocació de protegir els interessos dels empresaris.
La PIME Andorra és un fòrum de debat empresarial i d’anàlisi dels problemes a què han de fer front els nostres negocis per trobar-hi solucions i aplicar-les.

QUI POT SER-NE SOCI?
Poden ser socis de la PIME d’Andorra totes les empreses del país d’entre 1 i 50 treballadors. S’ha de destacar, però, que cada empresari només representa un vot tot i que tingui diversos negocis. Aquesta mesura ja justifica el fet que es vol garantir el principi d’equilibri entre tots els socis, sense que cap d’aquests tingui més força dins l’entitat pel fet de tenir més empreses.

QUINS OBJECTIUS TENIM?
Entre els nombrosos objectius de la PIME d’Andorra en destaquem tres.
El primer, copsar les inquietuds, suggeriments, problemes i projectes de les empreses andorranes per trametre’ls a l’organisme adient.
En segon lloc, volem fer realitat el lema “ la unió fa la força”, agrupant els empresaris del Principat per treballar conjuntament en benefici del col·lectiu.
Finalment, la PIME d’Andorra vol ser un interlocutor vàlid i solvent amb els poders públics.

QUINA ÉS LA NOSTRA FORMA D’ACTUAR?
A l’associació defensem la transparència i la qualitat en els serveis que oferim als associats. Treballarem perquè el col·lectiu sigui sòlid i es faci escoltar davant l’organisme que es tracti. Volem que tots els empresaris, per petit que sigui el seu negoci, siguin tractats per igual i que se sentin identificats amb els objectius comuns dels associats.


LES TASQUES QUE ES PORTARAN A TERME:

- Promourem el reconeixement i la defensa dels interessos comuns de la micro, petita i mitjana empresa.
- Acordarem tractes i condicions preferencials per a les nostres empreses amb les entitats financeres.
- Negociarem acords avantatjosos comuns per a les despeses habituals de funcionament de les empreses en els àmbits del telèfon, l’electricitat o els carburants.
- Establirem un diàleg permanent amb les administracions.
- Proposarem una nova manera de fer més àgil en matèria d’immigració.
- Facilitarem l’assessorament legal i fiscal dels associats.
- Defensarem els drets dels nostres associats.
- Organitzarem programes de formació continuada per als nostres treballadors i per als empresaris.
- Escoltarem, analitzarem i buscarem solucions a totes les inquietuds i problemes dels nostres socis.
- Serem un punt de trobada, un fòrum per debatre sobre el futur de la micro, petita i mitjana em,presa d’Andorra.
- Negociarem la implantació d’una política de competència justa.
- Exigirem transparència en les adjudicacions
- Lluitarem contra l’intrusisme i contra la competència deslleial, especialment en matèria de dumping (vendes exageradament a costa molt baix)
- Establirem un codi ètic dels negocis i empresaris.
- Negociarem una política de rebaixes reals i beneficioses per a tots els empresaris del país.
- Crearem una marca de qualitat i garantia de servei per a les empreses associades.
- Promocionarem conjuntament a l’exterior l’oferta de la micro, petita i mitjana empresa andorrana
- Elaborarem i enviarem periòdicament material informatiu d’actualitat empresarial a tots els associats.
- Obrirem una oficina d’atenció a l’associat.
- Crearem un sistema de consultes 24/24 hores per a associats i usuaris en general- Crearem una pàgina web pròpia amb un intranet per als socis amb informes, bases de dades i altra documentació d’interès empresarial, així com un cercador amb fitxes personalitzades de tots els negocis associats

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El Tarter, 25 d’agost de 2005

Al•leluia!!!

Per a primera vegada després de més de vint anys he pogut escoltar en la locució del nostre Cap de Govern , Senyor Albert Pintat, paraules de canvi i de profunda responsabilitat política.

Per raons sanitàries i per demanda expressa dels nostres veïns tindrem per primera vegada cura del Patrimoni Natural, aquest any possiblement no caçarem els Isards.

Que han passat aquests vint últims anys? La setmana dels Isards s’ha transformat en un període en el qual any rere any hem caçat sense límit ni control tots els Isards: mascles, femelles, cabrits, ... aniquilant cabrades senceres en territori Andorrà, Català o Francès, sense que això comporti per part nostre cap escrúpol ni consciència, generant als nostres veïns un profund malestar del qual avui no vull recordar.

Per tant, es de profunda justícia en aquests dies ser solidari amb els nostres veïns, fent tot el possible de manera que la cabana de Isards Pirenaica pugui passar aquesta epidèmia, assegurant d’aquesta manera un futur al nostre valuós Patrimoni Natural que son els Isards.

Senyor Pintat, esperant que aquesta tant afortunada decisió sigui ferma permeti’m que el feliciti.

Serà veritat que per fi tinguem un canvi?

Marc Aleix i Tugas

Anònim ha dit...

Apreciat Marc,

Crec que t'has precipitat. l'Albert ho ha pintat molt de rosa però al darrer moment ha cedit a les pressions del loby caçador, que com en molt paisos és molt potent. Ha partit la pera en dos, la setmana de caça, tot i que més curta tindrà tres dies... Més enllà d'aquesta decisió, on alhora s'intenta satisfer els nostres veïns i els caçadors, apareix la mostra de la gran indecisió i feblesa d'un govern que ja comença en mal peu.
Ara crec que ens toca a d'altres lobies, com per exemple la PIME, pressionar fort per fer aplicar decisions que són d'una importància molt més cabdal per a l'economia del pais: la no aplicació immediata dels nous impostos. Podem veure en aquesta decisió " salomònica " una lectura positiva. Tota decisió de govern ( sobretot d'aquest ) pot estar substancialment modificada per la pressió que pugui rebre de la societat civil. "A nous d'agir", com diuen els francesos, que d'això prou en saben.