dimecres, d’octubre 22, 2008

Com podrem conciliar l'horari laboral i familiar?

COMUNICAT DE LA PIME (Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa d’Andorra)

(Publicat pel diari Més Andorra el 14.10.2008, núm. 756)


En relació al nostre suposat acord sobre el tema d’ampliar els horaris comercials des de la PIME volem manifestar que:

- En cap moment la nostra entitat ha estat d’acord amb aquesta decisió ja que entenem que els nostres afiliats no podem assumir aquest cost addicional d’hores i una vegada més tornarem a crear un greuge comparatiu entre la petita empresa i les grans empreses.
- Considerem que abans de prendre aquesta decisió cal tenir la certesa que això podria incrementar el consum, cosa que dubtem.
- La PIME també considera que quan parlem d’ampliar l’horari comercial també tenim de parlar d’ampliar l’horari de molts altres serveis, escoles bressol, casals extra escolars, transport públic, restaurants i allargar l’horari d´ altres, cinema, espectacles, etc...
- La PIME es demana com podrem conciliar l’horari laboral i familiar ? perquè si l’Infant es recull a l’escola bressol o Casal cal tenir en compte que al matí a les 8h30-9h tindrà de tornar a iniciar la seva jornada. Que volem que Andorra sigui un país totalment d’ estructurat a nivell social i familiar? Si això volem es el Camí que cal emprendre.
- Si més no la PIME considera que es pot estudiar algun canvi d’horari però en casos molt concrets i que no superin els dos o tres dies l’any.
- A mes pensem que la falta de vendes no esta directament relacionada amb els horaris comercials , però en la conjuntura actual del país en la qual no hem tingut en compte els canvis i desitjos dels nostres visitants així com la manca de definició del nostre futur.