dimecres, de setembre 07, 2005

COMUNICACIONS FERROVIÀRIES - EDITORIAL DIARI BON DIA del 06/09/05

TAMBÉ SEMBLARIA INTERESSANT PODER COMENTAR LES REFLEXIONS de l'EDITORIAL DEL BON DIA

 "La maratoniana sessió de visites que ha fet el cap de Govern a banda i banda de la frontera en una setmana haurà servit com a mínim per fer quallar un misstage i una necessitat més que evident per Andorra. Al marge de polèmiques d’isards o de llistes de paradisos fiscals, Albert Pintat ha basat les entrevistes amb els mandataris català, francès i espanyol en la necessitat que té Andorra de millorar les comunicacions amb els nostres territoris veïns, ja que aquesta millora és una garantia de futur per a l’economia andorrana i la seva gent. Com a petit país que som enclavats enmig dels Pirineus i entre dos grans estats els accessos al nostre país esdevenen vitals i importantíssims per continuar avançant, de tal manera que no es produeixin casos com el de l’hivern passat amb els turistes atrapats a la carretera d’accés al Pas de la Casa. Pel vessant sud, les comunicacions estan, sens dubte, molt millor. D’aquí un parell de mesos amb la inauguració del nou tram del pantà d’Oliana, arribar amb cotxe al Principat des de Catalunya serà molt més ràpid. El problema continuarà sent a l’interior del país. Malauradament, pel vessant francès és on anem més mancats de millora en les comunicacions viàries. No estaria gens malament recuperar la idea de fer arribar també el tren des de l’Hospitalet fins Andorra, de la mateixa manera que es parla de fer possible la construcció del tren lleuger de Puigcerdà fins al Principat, passant per la Seu. Encara que tot plegat es vegi molt lluny en el temps per les dimensions de l’obra, aquesta xarxa ferroviària ens ajudaria molt a descol·lapsar el país si després internament som capaços de crear un transport públic amb el qual els turistes no trobin a faltar el vehicle privat. És una inversió de futur."

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabeu el que va dir Giulio Andreoti? -"Gobernar no consiste en solucionar problemas, sino en hacer callar a los que los provocan."

i el Voltaire? -"Es peligroso tener razón cuando el gobierno está equivocado."

Vist aixó, i encara que us fotin d'hosties, continueu així que fareu bona feina. Endavant la PIME.

Anònim ha dit...

En tot cas la frase de Giulio Andreotti no sempre s'assoleix i és feina de la societat civil andorrana no permetre que els gobernants ens facin callar. " cada país te el govern que es mereix". Cert ho intentaran, però cada cop més a Andorra la gent decideix expressar-se, sobretot en un fòrum com aquest, que, per ara, i esperem que així continui, no utilitzi la censura.
En quant a la frase de Voltaire, la qual també és molt acertada, es pot canviar dient que si les majories assumeixen tenir raò tocarà als governants acceptar la llei de la majoria de ciutadans.
Endavant companys, expresseu-vos fins a ser molts.
D'altra banda, em va agradar, no ser si ho vareu llegir l'article d'opinió del nostre Il·lustre Síndic que en resposta a Antoni Morell, parlava de filosofia i de també de Voltaire. Parlant de Voltaire, hauria cregut que el Síndic es pensava que Voltaire era una personatge que no parava de donar voltes, ( d'aquí el nom de Voltaire - cal llegir-lo en Català: Volta-ire ). Resulta que el Síndic sap qui és Voltaire. Vet ací un Síndic que ens sorpren. Ara també sap parlar de filosofia, qui s'ho hauria pensat ?

Anònim ha dit...

parlant de diaris, sembla que apareixerà un nou diari gratüit a Andorra: " Més Andorra " es dirà. La única pega és que s'imprimeix en una imprenta de fora d'Andorra.
Més Andorra o més intrusisme ?

Anònim ha dit...

Diari d'algun tal PINTAT si,
és curiós, no estic en contra que la gent pugui obrir diaris, pero vamos...
que sigui un PINTAT sembla dubtós...

Anònim ha dit...

Desprès del poder econòmic, del polític, s'apoderen, o ho intenten, de la llibertat d'expressió.
Fill Pintat d'una banda, fill Naudí d'altra banda, fill Vila.
Al Periòdic no els cal cal fill... ja que el llepa c... de Rossell fa la feina bruta de comissari polític i censor d'algunes declaracions que no interessen. Aquí les dinasties es perpetuen.
Esperem que no arribaran a dominar aquest forum de debat de la PIME que per ara és l'únic mitjà de comunicació no sotmés a un control de grans famílies o poders econòmics d'Andorra. Tant de bo que així sigui i que duri molt i molt temps.
De fet tinc entès que el blog del Bon Dia el van tancar perquè no agradava a segons quins barons, i quan van parlar de l'Operació Marmol Rojo aleshores es va tancar de cop. Per què serà ? Creieu que alguns dels noms mencionats tè alguna cosa a veure amb els fets denunciats o com diuen a les pel·lícules " tota semblança amb els fets apareguts no és més que pura coïncidència..."

Anònim ha dit...

Tinc mal de ventre de tant riure. Ja ! ja ! ja ! ja ! quin mal de ventre.
Resulta que la nostra ministra, Montserrat Gil ha participat a madrid a la cimera Iberoamericana pe a la eliminació de la pobresa arreu del Món. Bravo. I què fem a Andorra ? S'ajuden les persones que viuen amb una pensió de 50 o 100 € i que han de pagar 700 o 800 € de lloguer ?
Tinc ràbia contra aquesta gent ( La GIL )