dimarts, de setembre 27, 2005

CEA vs PIME "LA CONTINUÏTAT DE LA PATRONAL A LA CONFEDERACIÓ EMPRESARIAL"




El periodic d'Andorra - M. S. -ESCALDES-ENGORDANY


Pime i CEA se citen a pactar uns estatuts aquesta setmana
Obren dues línies de negociació amb una comissió de treball


Els responsables de la patronal de micro i petites empreses (Pime) i de la Confederació Empresarial (CEA) han establert dues vies de negociació per concretar la predisposició dels dos organismes a mantenir la patronal d'Aleix i Benet en l'organigrama de la Confederació --que està encara en fase de creació.

Segons van explicar ahir fonts properes a les converses, que aquesta setmana es reprendran amb dues reunions demà i dijous, el primer pas de les negociacions se centra en els textos legals sobre els quals treballa el Govern i que afecten l'empresariat, és a dir, les dues lleis socials, la de societats i la d'aplicació de l'ISI. Sobre aquestes qüestions, una comissió conjunta s'anirà reunint independentment de la decisió final de la Pime, que la setmana passada va avisar que es desmarcava del projecte. En un altre àmbit, els representants dels dos organismes continuaran analitzant els articles dels estatuts de la Confederació perquè no es contradiguin amb els de la Pime i, així, permetin la continuïtat al nou ens empresarial. Fonts de les negociacions s'han mostrat optimistes que a les dues reunions d'aquesta setmana arribaran a una entesa.

UN ANY DE FEINA
La Pime, que va participar en la primera presentació en públic de la CEA, tem que amb la integració a la Confederació la feina que ha fet durant un any des de la seva creació quedi desdibuixada. A més, des de la patronal no es veu de bon ull que a la Confederació s'hi puguin afiliar socis a títol privat. L'ens que lideren Aleix i Benet considera que la confederació s'hauria de nodrir de federacions amb, a més, paritat de representació. En aquest sentit, la Pime creu que els socis patrocinadors podrien trencar la igualtat de vot.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes notícies ja les coneixíem. Hi ha alguna cosa de nou? Espero que la PIME ens doni més informació perquè no m'acabo de fiar al 100% del que pugui manifestar la CEA. Com a associat a la PIME espero que em facilitin informació més fiable i oficial.
Quedo a l'espera...

Anònim ha dit...

Tinc entès que s'esperen reunions
entre les dues associacions.
De fet jo tambè espero i tinc molts dubtes sobre aquesta CEA.

Anònim ha dit...

Doncs ja coneixem el resultat de les reunions. Crec que la PIME te raò de no dissoldre's en el si de la CEA. Que s'ho facin !
Els Francesos diuen : " on a toujours besoin d'un plus petit que soi.." La CEA necessitarà més la PIME que la PIME de la FEA...