divendres, de març 03, 2006

L'ESPERIT DE SUPERACIÓ DE LA PIME PER A PODER SER CADA DIA MENYS "IDIOTES"

L’ESPERIT DE SUPERACIÓ DE LA PIME PER A PODER SER CADA DIA MENYS “IDIOTES”

 

En la Roda de Premsa efectuada pel Ministre de Finances, per a presentar l’evolució econòmica, el passat dijous 23 de febrer, va esmentar “una pressió social fortíssima”, creada pels “molts especialistes que hem tingut”, i que ha conduït a una psicosi. Per a complementar les seves declaracions el Sr. Mirapeix, es va deixar endur pels seus pitjors registres lingüístics en utilitzar la paraula ”Idiotes” per a referir-se a aquelles persones que no es creuen les dades fetes publiques pel Ministeri que encapçala.

 

Citació de la resposta de Mirapeix en relació a una pregunta del tipus “Quina incidència ha tingut l’ISI en l’IPC?”

 

Ferran Mirapeix: “Les persones que van dir en el seu dia que la inflació es situaria per sobre del 15%, només queda dir que això no s’ho creuen, i que no és veritat i que si no es creuen el 0.03%, es per que estaríem manipulant les dades, i si no quedarien com uns idiotes

 

Cregui’ns Sr. Mirapeix, la responsabilitat d’un ministre no és d’insultar a aquelles persones o col·lectius que tenen una altra previsió, o veuen la realitat des d’una altra òptica. S’hauria d' informar  amb més qualitat el pobre ciutadà simple i donar-li els recursos per a poder entendre tan savis governants.

 

La mesura del significat de  les paraules alhora de parlar son molt importants Sr. Mirapeix. Hem anat a buscar el significat d’aquesta lamentable expressió pronunciada pels seus ministerials llavis al Diccionari de la Llengua Catalana i  idiota en llatí ve a dir 'profà, ignorant', i aquest terme en grec 'home particular, ciutadà simple', però també 'home vulgar, ignorant'. O bé volia dir amb el terme emprat que patim idiòcia? ( la idiòcia es un estat de dèficit d’intel·ligència en el qual l'individu posseeix una edat mental que no sobrepassa els tres anys, i no pot comunicar-se per la paraula ni comprendre les expressions dels altres ) O bé som estúpids? (sinònim).

 

En qualsevol cas Sr. Mirapeix, lamentem sincerament la seva actuació, i més tenint en compte que des de la PIME mai varem preveure una inflació per sobre del 15%. No obstant permeti’ns dubtar de tan estudiades xifres, no volíem ferir la seva distingidíssima personalitat.

 

Demanem per tant vulgui rectificar quan tingui la ocasió de fer-ho, i sàpiga que els ciutadans i els empresaris estem molt molestos per la prepotència sobre les formes d’actuació que estant tenint els membres del Govern, i agrairíem al Sr.PINTAT, com a màxim responsable del Govern Andorrà aplaudís o, si ho creu convenient, estirés les orelles, públicament, al vostre/nostre ministre de finances per les seves declaracions, o tot lo contrari fent cas omís de la carta que us adrecem amb la qual cosa us faríeu solidari de les ja esmentades declaracions.

 

Els membres de la PIME (10%, aproximadament, del teixit empresarial andorrà), no ens considerem grans economistes ni set ciències, però des de les glorioses declaracions del seu ministre, ja hem entrat a formar part d’una futura i possible nova associació "ADICA" (Associació d'Idiotes Coneguts Andorrans) conjuntament amb d’altres col·lectius professionals i persones.

 

Doncs els Idiotes de la PIME i amb la finalitat de sentir-nos un xic menys Idiotes, agrairíem que algun set ciències del ministeri o departament governamental corresponent, ens pugui aclarir alguns dels nostres dubtes, tot i explicant amb paraules entenedores com es calcula exactament l'IPC a Andorra.

 

 

PIME d’Andorra.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvinguts al club dels usuaris de la STA, presumtes delincuents i també idiotes per conectar-nos tots alhora.

Anònim ha dit...

Que som idiotes, ja fa dies que ho sabem, sobretot després de les eleccions del 24 d'abril. Ara, que ens ho digui un indecent com el Mirapeix, això sí que és massa, no tant per la categoria ministerial, que ja se la pot quedar per currículum (amagat) sinó per la categoria ètica que tot el país sap que no en té.
D'idiotes, en som, no m'excloc de l'adjectiu, però que m'ho digui ell, quan nosaltres podríem insultar amb d'altres adjectius molt més forts que el seu, em sembla de película pornogràfica amb subtítols.