divendres, d’agost 26, 2005

www.pime.ad ---------->>>> PROPERAMENT

NOTA INFORMATIVA: El proper mes de Setembre la PIME d'Andorra, durà a terme la presentació del nou lloc Web de l'Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa. D'aquesta manera volem cada dia més apropar-nos als empresaris, oferint informació actualitzada. Mitjançant aquest nou espai web es vol donar resposta a totes les inquietuds així com fomentar el diàleg i l'intercanvi d'opinions entre els socis.

www.pime.ad
www.pimeandorra.org

+ INFO: 81 00 50 / 339 444

e-mail: pimeandorra@andorra.ad

OFICINA D'ATENCIÓ A L'ASSOCIAT
Avda. Bra. Riberaygua núm. 25, 2n 1a
AD500 Andorra la Vella

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Quants anys podrem aguantar la pujada dels costos de la vida a Andorra?
Algú m'ho podria contestar?

Anònim ha dit...

L’expansió del comerç manté el ritme moderat de creixement dels darrers anys - Noticia publicada al Diari d'Andorra el 29/08/05

Bé, segons ens diuen que els hi han dit "El sector comercial manté la “ tendència de creixement moderat” , i es troba en una situació “ DEL TOT SANEJADA” , segons va explicar el director d’ Economia, Xavier Bardina, en base a les dades relatives a les altes i baixes de nous establiments comercials corresponents a l’ exercici 2004 i fetes públiques recentment des de l’ executiu."


714 Altes el 2003
719 Altes el 2004
518 Baixes el 2003
466 Baixes el 2003

Tenint en compte aquestes dades en Xavier Bardina indica que és un “ bon moment del sector” , si bé, com va advertir el director ministerial caldrà “ esperar com va aquest any, que serà clau per confirmar la tendència de creixement” .

SI, POTSER ARA ENCARA ÉS UN BON MOMENT PER RECAPACITAR I ACCEPTAR UNA MORATÒRIA DE L'ISI, JA QUE SI S'HA D'ESPERAR COM EVOLUCIONA UNA SUPOSADA I ESPERADA "TENDÈNCIA DE CREIXEMENT" ÉS PROBABLE QUE ENS TROBEM DAVANT D'UNA SORPRESA: LA GRAN DAVALLADA DEL SECTOR EMPRESARIAL I COMERCIAL, AMB UN GRAN AUGMENT DE BAIXES DE COMERÇOS PEL PROPER ANY I (D'isi).

SI ALS IMPOSTOS JUSTOS, SI ALS IMPOSTOS, VOLEM LES COSES CLARES. ENCARA NO A L'ISI

Pime ha dit...

"ELS COMERCIANTS POSEN EN DUBTE QUE EL SECTOR CREIXI COM ES DIU DES DE L'EXECUTIU"

Amb aquest titular, avui ja molts mitjans de comunicació obren els seus titulars transmetent diferents veus de col.letius de comerciants del País que ja han volgut fer la rectificació al respecte.

Veieu la Noticia següent publicada al Diari d'Andorra:

M.S. / G.F.

Andorra la Vella

Les associacions de comerciants van posar en dubte ahir que el sector “ passi per un bon moment” i mantingui un “ creixement moderat” , tal com es manté des de l’ executiu amb relació a les altes i les baixes d’ establiments al registre de comerç del ministeri d’ Economia.
“ És cert que cada vegada hi ha més comerços, però el formatge per repartir és el mateix i potser fins i tot menys” , va destacar el vicepresident de l’ Associació de Comerciants i Propietaris de l’ Avinguda Meritxell, David Fraissinet, que va explicar que entre els associats es té, majoritàriament, una visió pessimista de les perspectives del sector.
I és que “ una cosa és el nombre de comerços que s’ obren, i una altra la caixa que es fa a dintre” , va recordar Fraissinet, que va destacar que el fet que hi hagi cada vegada més competència “ es nota als marges comercials i els beneficis estan baixant” . En aquest sentit, el vicepresident de l’ Associació de Comerciants i Propietaris de l’ Avinguda Meritxell, que va fer referència, també, a la competència cada vegada “ més forta” amb els establiments espanyols i francesos, ja que “ es perd competitivitat” , va explicar que “ no es viu com fa cinc o més anys” i va posar l’ exemple de l’ avinguda Meritxell, “ on fa uns anys era impensable que a l’ agost hi hagués locals tancats” .
En una línia similar es va manifestar el president de l’ Associació de Comerciants de Prada Ramon, Gerard Pérez, que va destacar que “ s’ han obert molts comerços, però també se n’ han tancat molts” . A més, en el cas d’ aquesta zona de la capital els establiments que s’ obren “ són més aviat botigues de barri que no negocis encarats al turisme” , va explicar Pérez, que va coincidir amb Fraissinet en el fet que alguns establiments “ estan escurçant els marges comercials per poder continuar sent competitius” .
Des de l’ Associació de veïns i comerciants del Pas de la Casa, Maria Teresa Borra es va mostrar en desacord que el comerç es trobi en un bon moment. “ Sí que s’ han obert molts comerços, però també ha crescut el ritme de construcció i per tant hi ha més locals” , va assegurar Borra, que va insistir que “ en l’ àmbit de vendes s’ ha baixat” i va assegurar que avui en dia “ un petit o mitjà comerç dóna per viure, però per a res més” .
Des de Sant Julià, el tècnic de l’ Associació de Comerciants i Empresaris Lauredians (ACEL), Pere Montes de Oca, va negar que la situació del sector comercial estigui “ sanejada” , si bé va recordar que la problemàtica a la parròquia “ és diferent de la que puguin tenir a Andorra la Vella o a Escaldes” . En aquest sentit, Montes de Oca, que va coincidir amb la resta de representants d’ associacions que “ les vendes han baixat” , va recordar que a Sant Julià, on “ sí s’ ha notat l’ obertura de nous comerços” , predominen “ les botigues per a la gent de la parròquia i no tan enfocades als turistes” .

L’ agost compensa el fluix juliol
Tot i que comercialment l’ agost va començar fluix, a poc a poc ha anat agafant força i permetrà als comerços recuperar una part de la caixa que no van poder fer al juliol. Així ho van explicar el vicepresident de l’ Associació de Comerciants i Propietaris de l’ Avinguda Meritxell, David Fraissinet, i la presidenta de l’ Associació de veïns i comerciants del nucli encampadà del Pas de la Casa, Maria Teresa Borra, que va destacar que “ a l’ agost s’ ha treballat i s’ ha salvat” , tot i mostrar-se convençuda que “ tampoc no s’ haurà fet gaire més que la temporada passada” . En la mateixa línia es va manifestar el tècnic de l’ Associació de Comerciants i Empresaris Lauredians, Pere Montes de Oca, que va destacar que a Sant Julià “ no ens podem queixar de com ha anat l’ agost” tenint en compte que “ és potser el mes quan hi ha més botigues tancades” en tractar-se d’ establiments que donen servei a la gent de la parròquia més que no pas als turistes. D’ altra banda, els representants de les diverses associacions van coincidir novament a l’ hora de mostrar la seva preocupació pel futur del sector un cop entri en vigor el desplegament de l’ impost de serveis indirecte (ISI).

Anònim ha dit...

EL GOVERN LIBERAL "REGALA" AJUTS A CANVI DE FAVORS (Article publicat al "TRIANGLE" núm. 741 del 25/07/2005 pàg. 21)

http://www.eltriangle.info

L'Executiu liberal que presideix Albert Pintat investiga un cas de tràfic d'influències en el que suposadament està implicada l'actual directora d'Agricultura, Consol Naudí, que hauria encarregat estudis sobre questions ja conegudes.

Segueix el link per llegir l'article en format PDF.

http://www.geocities.com/caixap_andorra/2005/Ajuts_Liberals_a_canvi_de_favors.pdf

Anònim ha dit...

Hola a tots , ja fora hora que un bloc d'opinió trobi el cami de la discusió , us felicito .Seria realment una gran sorpresa de trobar alguna irregularitat en l'article publicat per la revista TRIANGLE , haurem encara d'esperar mol de temps perque els mal-honestos ,puguin ser jutjats i condemnats ???

Anònim ha dit...

Jo ja no em sorprendria de res. La sorpresa seria que es jutges a algun politic o alt funcionari a Andorra. Aquesta seria la sorpresa. Aqui es gaudeix d'immunitat. Ja s'ho tenen ben manigançat.
Aquesta noticia només ha estat publicada en un mitjà de fora d'Andorra. Des d'aqui, a Andorra, no se'n parla...
que està passant, cap comentari, ni una sola columna a cap mitjà de comunicació andorrà. Estem davant d'algun tipus de censura? Hi ha realment alguna investigació? S'investigaran altres casos de corrupció del govern anterior? Es vol obrir la caixa de pandora?

Masses preguntes em faig i poques respostes.

Espero que algú en pugui donar més informació...

Anònim ha dit...

Voldria felicitar la PIME primer per existir i segonament per ser motiu d'obrir un debat que espero serà lliure i sense censura. ja fore hora a Andorra!!!
La tensió que pateix el sector empresarial andorrà es repercuteix sobre tota la societat andorrana. Ara hi volen afegir impostos indirectes que afectaran sobretot els consumidors i petits empresaris. Els que continuin especiant amb molts diners ) Immoboliàries, advocats, etc, no estran gairebé afectats. Tota societat te el govern que es mereix. Si els liberals van guanyar les darreres eleccions per molt poc, continuen governant per a molt pocs. Sempre.èrò, es pot influir des de la societat civil, sobretot a través d'associacions lliures, motivades amb iniciativa i amb moltes ganes de treballar per a una majoria i no per a una minoria com s'ha estat fent aquests darrers anys.
Segur que hi ha molta gent a Andorra que ha abusat, traficat, però no hem de perdre esperança de que les coses canviin. Depen molt de tots nosaltres, de la pressió que anirem posant sobre els estaments públics.

Anònim ha dit...

Ens. queixen sempre que les irregularitats no son mai denunciades, el problema molt sovint es que el que sap algú so calla per por de????. Potser seria hora de començar a parlar si volem que el país canvia: Es difícil tots tenim por de represàlies, potser es veritat que existeixen però ara la P.I.M.E. es proposa de ser el porta paraula de moltes de aquestes denuncies sempre i quan siguin fundades. Doncs si som coneixedors de alguna malifeta o tenim de fer públic només de aquesta manera la classe política canviarà tenint de inversa la por si volem que el país canvií tots junts i tenim de participar. No si val les converses de bar nosaltres també tenim de ser majors de edat hem sembla la única manera de fer avançar el país. Si sempre diguem amen ens xafaran si aixequem el cap també tindran por.

Anònim ha dit...

Hola companys,

primer felicitar-vos per aquest blog i permetre que hi hagi un espai de debat. Fins ara tenia ocasió de participar en un altre blog proposat pel Diari Bon Dia, però per motius desconeguts se'n ha anat en orris. una defunció deguda a un "censurus horribilis", un virus que destrueix els que massa parlen. M'imagino que aquest nou blog o espai de debat no quedarà censurat i que els contertuliants podran debatre lliurement. De fet el blog en el qual participaven alguns contertuliants en el citat diari va arribar a tenir més de 1000 visites. Tot un èxit. Desitjo que l'espai obert per la PIME coneixi el mateix èxit i com que m'atreveixo a somiar que no tindrà censura, assolirà un èxit encara major. Els espais de debat són un enrrequiment per la societat democràtica. Aprofitem-ne i no ens cansem de debatre, de fer coneixer aquest blog, de fer-lo nostres i de convidar-hi moltes persones. pot i ha de ser un lloc de debat totalement lliure, una necessita per Andorra, un lloc on la gent respirarà, per fi.

Anònim ha dit...

M'imagino que una de les coses que la gent del Bon Dia no va apreciar, és que a més que es deien i denunciaven algunes de les veritats que el company " Hola " reclama, era també el fet que es va utilitzar un sentit de l'humor que alguns devien trobar massa corrosiu. Amb el vostre permís i col·laboració us proposo recuperar aquest sentit de l'humor en aquest blog. Així doncs, s'havia trobat una seria de noms per referir-se als nostres ministres o "grans" homes d'estat ( i dones, no siem sexistes, per favor !! ), i si no m'equivoco sonaven més o menys de la següent manera:
Albert Pintat: Pinta de Verd
Joel Font: Forrest Font
Ferran Mirapeix. Pornoministre o Roco Sifredi.
Roser Bastida: Rocio Jurado.
Juli Minoves: Rabbi Minoves.
Manel Pons: Quita i Pont.
Josep Maria Cabanes: Mr. Proper.
Carles Font: Panxa Contenta.
Montserrat Gil: Estropajo Sanitari.
Meritxell Mateu: Que si, que si.
Joan Gabriel: Filòsof Vermell.
De totes maneres una mica de sentit de l'humor no fa mai mal a ningú ( excepte, potser als primers interessats, però per això han estat escollits, oi ? ).
D'aquesta manera si parlem d'aquests personatges ningú ens podrà acusar de difamació, ja que mai no han existit i que " tota semblança amb la realitat no és més que pura coïncidència "...

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu Hugo, cal a la vegada denunciar els fets i poder riure quan hi ha oportunitat.
Una cosa que no em fa riure gens, però, és que en Rabbi Minoves hagi nomenat un tal Noseque Gallardo per
coordinar els treballs d'un eventual museu nacional. No havien quedat que no hi havia diners ? Més nomenaments, més nòmines, més projectes, més viatges. Aquest home és perillòs. Ja n'hi ha prou de gastar tants diners. Ens cal una demora immediata dels nous impostos i posar en quarantina alguns dels persontages d'aquest tribu d'indios irresponsables. Que se'n vagin a fumar la seva pipa de la pau, que es fotin els seus porros de farigola i que ens deixin en pau!!!!

Anònim ha dit...

El més dur de veure i aguantar és que en el departament de cultura i hagi 2 directors.

No m'ho explico, si la directora de cultura fa la seva feina, per a que posar el gallardo?

Si no fes bé la feina la directora doncs que recindeixin el carrec de confia´nça d'aquesta senyora.

Només, crec, hi hauria d'ahver un directo/a

Vinga a gastar diners, a posar-hi gent de confiança, aquet Gallardo estava a la llista de les eleccions naciojnals per ordino. Fa temps que l'han contractat per la TELE, fent de cara d'INLINGUA, empresa del Sr. Forné, també ha estat a Patrimoni Nacional, a museus, no si jo ho dic jo,
EN AQUEST PAIS MANEN NOMES UNS QUANTS i ja s'ho monten per sobreviure; El mateix ministre podria fer més feina, que ja cobra un bon sou. No cal tanta gent, es una vergonya.
A sobre a pagar el coll d'ISI, no és just.

Anònim ha dit...

Si senyor, si la directora no val, que la fotin fora i si val que faci la feina i que el senyor Gallardo es quedi fora. resulta que lo Pintat no voliva molts secretaris d'estat o directors. Sort que en voliva pocs, sinó que hauria sigut.
Es veritat, prou gastar diners !!!

Anònim ha dit...

Teniu raò, s'estan multiplicant els alts càrrecs a l'administració andorrana.
Crec que hauríem de manifestar davant de Govern com en el famòs dia del Forn.

Anònim ha dit...

Parlant de les conexions d'Inlingua, sr. Gallardo i Forné ex-cap, com és que l'altra persona vinculada a aquesta empresa, en Ferran Costa ha sigut Director de programa i presentador a la tele d'estat ( no se si encara és el cas, de fet miro molt poc RTVSA), sense que hagi estat publicat al BOPA? De fet aquest senyor no te cap requisit ni formació per treballar a una televisió, menys encara d'estat. Peró si que li ha servit per fer una publicitat descarada en aquesta mateixa tele per a l'empresa de la qual n'és director, i probablement sense haver de pagar res.
Tampoc en te cap ( de titulació )per ser director d'una escola, encara que sigui privada. Seria una espècie de Roldan a l'Andorrana.
D'altra banda, els establiments comercials susceptibles de rebre públic ( com és Inlingua ) han de disposar d'accés adaptat a les persones discapacitades. Simplement doneu un cop d'ull a les escoles Inlingua ( Plaça Rebés ) i si veieu una rampa d'accés heu guanyat un viatge amb una agéncia de viatges ( Incruise )de la qual alguna altra agència ( legalment establerta i autoritzada )de viatge suspita molt que no cumpleixi tots els requeriments legals en quant a registre de comerç.
Tot això no són divagacions ni afirmacions gratuites, són una mostra de com va al país.
I ara posen una altre empleat de l'empresa en nòmina de Govern. Dos directors de cultura en lloc d'un !

Anònim ha dit...

Prevaricació, trafic d'influències,
abusos, adjudicacions amanides, nepotisme, " enxufes ", blanqueig de diners, " pelotazo " especulació desenfrenada...
Són aquestes les nosves característiques d'Andorra?

Anònim ha dit...

be , aixo s'anima , per quan una gran manifestació ,per demanar sensillament justicia¿¿¿¿¿.
que una vegada per totes es pugui demostrar prevaricació , malversació de fons publics , ja que despres intenten treure diners sempre dels mateixos llocs.
Esperem ben aviat algun "politic" pugui ser jutjat, llavors segurament el fet de tenir responsabiliats farà una mica de respecte .

james ¿¿¿¿¿¿

Anònim ha dit...

Un ocellet m'ha dit que un des ex-caps polítics andorrans estar passant un mal moment i xiulen vents contraris. Algun dia, espero no gaire llunyà, algún d'aquests caurà i el portaran on li pertoca.

Anònim ha dit...

no se si és el mateix ocellet, però a mi també m'ha arribat algun comentari.
esperem que si hi ha justícia i si és veritat els infractors paguin, siguin quins siguin...

Anònim ha dit...

Parlant de manifestació corre un anònim que demana una mibilització contra la corruipció.
Algú l'ha vist o n'ha sentit parlar.

Anònim ha dit...

HOLA,
Avui he anat a informar-me sobre l’ISI a la cambra de comerç hem sembla que encara ho tenen menys clar que jo:
Tot esta molt verd hem sembla que la moratòria la tindrien de proposar ells a fi de poder-se aclarir una mica.
Ha si teniu un dubte sobre l’IMI no dubteu en envia una carta al ministeri de finances es veu que la contesta serà vinculant si si i això a tres mesos vista tots ha escriure i amb preguntes i contestes igual canviem la llei.